Kategóriák
Tetőkiegészítők

Kiegészítő kellékek

A tetőzeteknek szánt megszokott termékek mellett kiegészítő termékeket is kínálunk ügyfeleinkek, amelyek a tetőzet minőségi felszerelésében segítenek. A teljes és tartós tetőzethez egyaránt hozzátartoznak a szükséges alapvető elemek, mint a fémcserép vagy az ereszcsatorna-rendszer, és a másodlagos, a tartós felszerelést kiegészítő és megkönnyítő elemek.

1. Ereszszellőző szalag

Az ereszszellőző szalag célja, hogy lehetővé tegye a levegő beáramlását szellőzés céljából, de ugyanakkor megakadályozza a madarak vagy nagy rovarok tetőfedő alá bejutását. A szalagot az eresz vonalvezetése mentén kell felszerelni.

Műszaki jellemzők:

 • Szélesség: 100 mm
 • Szín: barna

2. Madárvédő szalag

A termék rendeltetése, hogy meggátolja a madárfészkek kialakulását, és ezáltal kiküszöböli a tetőzet felületeinek korrózióját, valamint a különféle parazitákkal való szennyezését.

Műszaki jellemzők:

 • Polikarbonát hátlap
 • Hossz: 345 mm

3. Gerincszalag

Két, rendkívül ellenálló geotextília anyaggal összekötött hajlított alumíniumszalagból álló, vízpára-áteresztő merev szalag. A termék két merev oldalán a teljes hosszúságon butil ragasztószalaggal van ellátva, ami tartós rögzítést biztosít.

Egyéb jellemzők: biztosítja a tetőzet hatékony szellőzését biztosítja; meggátolja a csapadék, illetve madarak/rovarok behatolását a tetőfedő alá; hajlított felülete és a ragasztószalagok megkönnyítik a felszerelését, függetlenül a tetőfedő típusától.

Műszaki jellemzők:

 • Szín: Grafitszürke (RAL 7024), Rézbarna (RAL 8004), Csokoládébarna (RAL 8017), Mélyfekete (RAL 9005)
 • Hossz: 5000 mm
 • Anyagszükséglet folyóméterenként: 1 tekercs / 5 fm
 • Szélesség: 310 mm

4. Univerzális Tömítőszivacs

A horonyba és a gerinc alá alkalmazzák. Tömítő szerepe van.

5. Ereszfésű

Az ereszfésűt a tetőfedő alá kell felszerelni, az eresz vonalvezetése mentén, és az eresz szellőzését biztosítja, valamint meggátolja a madarak vagy nagy rovarok behatolását. A termék a cserép belső körvonalát követi, és csavarokkal vagy szögekkel rögzíthető.

Műszaki jellemzők:

 • Hossz: 1 m
 • Szín: barna

6. Fésűs szellőzőelem

A fésűs szellőzőelem rendeltetése, hogy lehetővé tegye a levegő beáramlását szellőztetés céljából, de ugyanakkor megakadályozza a madarak vagy nagy rovarok tetőfedő alá bejutását. Az eresz vonalvezetése mentén kell felszerelni, a cserép belső körvonalának követésével.

Műszaki jellemzők:

 • Hossz: 1 m
 • Szín: barna

7. Bitumens tömítőszalag

Rugalmas öntapadó tömítőszalag víz és pára ellen.

Méretek:

 • 7,5 cm x 10 ml
 • 10 cm x 10 ml
 • 15 cm x 10 ml
 • 30 cm x 10 ml

8. Butil tömítőszalag

Rugalmas öntapadó tömítőszalag víz és pára ellen.

9. Tömítőmasztix Premium

A tetőzet szigetelésére a BILKA a szilikont premium, Hybrid Polymer ajánlja. Ez a termék ellenáll az időjárás viszontagságainak, amelyeknek a fémcserepes tetőzet ki van téve. A szigetelő szilikon az ereszcsatorna-rendszer szigetelésére is használható.

10. Tömítőmasztix Universal

A tetőzet szigetelésére a BILKA a szilikont ajánlja. Ez a termék ellenáll az időjárás viszontagságainak, amelyeknek a fémcserepes tetőzet ki van téve. A szigetelő szilikon az ereszcsatorna-rendszer szigetelésére is használható.

11. Rögzített bilincs

Rögzítőbilincsek hornyolt lemezhez.

12. Mozgó bilincs

Rögzítőbilincsek hornyolt lemezhez.

13. Retusáló spray

Kiegészítő termék, melyet azokon a részeken lehet alkalmazni, ahol a lemezen vágás vagy karcolás található, a cserép egyöntetű színének megőrzése érdekében. Ez egy retusáló festék, mely a BILKA által forgalmazott színárnyalatokban kapható.

14. Szellőző szőnyeges fólia

A Retro Panel hornyolt lemez és tetőfedő felszerelésére használatos. Hangszigetelő, de a tetőzet szellőzését is biztosító csepegésmentes fólia.

15. Szellőző szőnyeg

A Retro Panel hornyolt lemez és tetőfedő felszerelésére használatos. A fólia és a tetőfedő között hangszigetelést és szellőzést biztosító elválasztó réteg található.

16. Szellőzőkürtő

A tető szellőzését és levegőztetését szolgáló, alakított átjáróval rendelkező teljes rendszer. A csomag tartalmazza a szellőzőkürtőt, tömítő butilszalaggal ellátott előtétet és a szellőzőrendszer színében gyártott csavarokat.

A Bilka cserépmodellek mindegyikéhez kapható a következő színekben: RAL 3009, RAL 8017, RAL 9005.