Kategóriák
Hornyolt lemez

Hornyolt lemez

A tetőrendszerek gyártásának területén a hornyolt lemezből készült tetőlemezek a tetőkészítés korszerű megoldását képviselik, de ugyanakkor a hagyományos tetők gyors és egyszerű alternatívájának tekinthetők.

A tetőkészítés korszerű megoldását képviseli, amely egyben a hagyományos tetők gyors és egyszerű alternatívája. Jó választás lehet a hagyományos házak és a mai modern épületek fedésére is. Rugalmasságának köszönhetően a rendhagyó épületekhez is tökéletes megoldás. Irodaházak, kereskedelmi épületek fedésénél is kedvelt választás. 0,45-0,6 mm vastagságban kérhető, valamint igény szerinti hosszúságot is le tudunk gyártatni. Fényes, matt és grandematt kivitelben, 12 színváltozatban elérhető.

Gyártási jellemzők

  • A BILKA hornyolt lemezt az építmény követelményeinek függvényében 0,45-0,6 mm névleges vastagságban gyártjuk.
  • A lemezek igény szerinti hosszra készíthetők, nagyon hosszú lemezek gyártására is lehetőség van. Rendkívül nagy méretű tetők esetében a lemezek hornyolására az építőtelepen kerül sor, különleges berendezésekkel, a BILKA műszaki tanácsadóval való előzetes egyeztetést követően.
  • A BILKA hornyolt lemez minimum 3⁰-os lejtésű tetőzetek kialakítását teszi lehetővé, és a SSAB beszállító által gyártott PLX különleges svédacél lemezek esetében 12 színváltozatban készül. Alternatívaként a DX51 acéllemez is használható, amely sokféle árnyalatban színárnyalatban.
AlapanyagMindkét oldalán poliészterrel védett horganyzott acéllemez
Lemezvastagság0,45 – 0,6 mm
Tejles szélesség560 mm
Fedési szélesség550 mm
Horony magassága25 mm
Súly4 – 7 kg/m²
Fényes kivitel szavatossága10 év színtartás és korrózióállóság
Matt kivitel szavatossága15 év színtartás és korrózióállóság
GrandeMat kivitel szavatossága30 év színtartás és korrózióállóság
SSAB szavatosság30 év korrózióállóság és 15 év színtartás
Élettartam60 év, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak

Alapárnyalatok

Matt árnyalatok

GrandeMat árnyalatok

SSAB árnyalatok